Thursday 9 July 2015

9.7.2015 – 4. den: Kingshfishers a pobřežní výprava


9.7.2015  – 4. den: Kingshfishers a pobřežní výprava

Ranní probuzení do slunečného dne nám trochu kazila obava, jak to bude vypadat v mateřské školce Kingfishers. A tak jsme se vyzbrojili spoustou podkladů k aktivitám, které jsme si pečlivě chystali ještě doma v Česku. Když nás Michelle dovedla do „přírodní školky“, začalo nám docházet, že zde s omalovánkami nevystačíme. Ale zkusíme to vzít popořadě.
Školka byla vybudována tak trochu jako alternativní ke standardní „inside“ školce v nedalekém Millbrooku. Jedná se o velkou „halu“, napadá nás česká analogie „stodola“, ve které jsou v různých místech vybudována dětská pracoviště (stavebnicové, kuchyňské, odpočinkové, kreslící, stravovací, … ). Kromě toho je k této budově připojen pozemek v těsné blízkosti lesa s mnoha přírodními „překážkami“ (stromy na lezení, „stany“ z vrbových prutů, ohniště, …), ale i záhonky s dětskými kytičkami či slepičárnou s nově vylíhnutými kuřátky.
 
Děti poletovali po celém areálu jako blechy v pytli. Pohybové aktivity jsou pro ně naprosto přirozené. Dokonce jsme se částečně zapojili do honičky na dvorku či stavění věží uvnitř. Od vedoucí školky jsme se dověděli, že by bylo fajn něco českého uvařit a pak se podílet na výzdobě k prezentaci školky na téma hmyz. Ale to nás čeká až příští týden. Prostě jsme si jakž takž udělali obrázek o tom, jaké ty děti vlastně jsou.
Prosluněné odpoledne lákalo na procházku. A tak jsme se dohodli na putování po pobřeží k Plymouthu s tím, že se pokusíme ulovit několik darů moře. Cesta to byla velmi hezká, ale ne vždy zcela jednoduše schůdná. A tak jsme se rozdělili na dvě skupiny, z nichž jedna šla lepší (silniční) a druhá kamenitější (pobřežní) cestou. Obě skupiny jsme nakonec dorazili do Fort … a zpět do Cawsandu.
Viděli jsme velké množství překrásných kamenů, některé jsme si vzali sebou, jiné jsme si vyfotili. Byl to pěkný výlet, který nás všechny velmi potěšil. 





 

No comments:

Post a Comment