Saturday 18 July 2015

18.7.2015 – 12. den: Free day


18.7.2015  – 12. den: Free day


Volný den jsme zcela zasvětili přípravě na náš „intercultural event“. Během týdne jsme totiž vyvěsili v Cawsandu, Kingsandu a Millbrooku na veřejné plakátovací plochy přes 40 pozvánek, které pro nás připravila Michelle z Point Europe. Čekáme proto velkou návštěvu, a tomu odpovídá i naše příprava.
Dohodli jsme se na tom, že kromě různých dovezených potravin (salám, sýr, lázeňské trojhránky, … připravíme pro účastníky ještě klasické „bramboráky“ a k tomu ještě české povidlové a tvarohové a makové koláče.  Od české maminky jednoho kluka ze školky jsme dostali tip na polský obchod v Plymouthu. Rozdělili jsme se na dvě skupiny, jedna vyrazila nakupovat „českou“ hladkou mouku, povidla, a další potřebné ingredience.  Druhá skupina přebírala fotky a chystala prezentaci.
Odpoledne jsme se sešli a po kafi hned zkoušeli upéct „pokusné“ koláče. Přitom jsme zjistili, že se ten největší půjčený plech nevejde do místní troubyL. Spásu nám přinesla drátěná mřížka s pečícím papírem a tak mohly vzniknout naše první české koláče na anglické půdě navíc v papírovém plechuJ.
Nákupní skupina při svém „loveckém“ putování za potravou poznala spoustu hezkých míst Plymouthu. Kromě nového obchodního centra také objevili výrobnu tradičního Ginu i historický veřejný dům  



No comments:

Post a Comment