Thursday 23 July 2015

23.7.2015 – 17. den: Sommerville gallery


23.7.2015  – 17. den: Sommerville gallery

Na dnešní den jsme měli domluvenu kulturní náplň. Ráno jsme vyrazili pěšky do zhruba 4 míle vzdálené The Canteen na pravou anglickou snídani.  Sice se jedná o bývalý vojenský objekt po amerických vojácích, ale udělali nám zde pravou anglickou snídani - slaninu, párek, vejce, fazole, topinku. Bylo to celkem příjemné, tak trochu po česku "mastnější" zahájení dne.
Potom nás naše průvodkyně Helen a Boby vzali do studentské výstavní galerie Maker Art Collection, kde jsme se mohli seznámit s výsledky tříměsíčního studentského projektu studentů z Plymouthu.
Další naše zastávka byla v Sommerville gallery, kde jsme mohli vidět ukázky moderního anglického umění. Velmi zajímavé byly objekty ze dřeva, takové u nás známé samorosty, ale poskládané z několika kousků dřeva a potom drátěné modely. Byly to vlastně z husté drátěnné síťky vytvarovaná těla. Co bylo pro nás dost překvapivé, byla cena. Jeden studentský obraz stál 750 liber a ta síťkovaná plastika 8 400 liber!!!
Potom jsme se podívali na náš „domovský“ Cawsand a šli do již známého Millbrooku. Zde nás naše průvodkyně provedli po městečku kolem přístaviště a nabídly pravý anglický čaj s anglickými „buchtami“ a brownies.
Tím jsme vlastně dokončili seznámení se s tradicemi Anglie, uměním i jídlem.
Nakonec jsme se zastavili v centrále Europe Pointu, kde jsme domlouvali dílčí změny v programu a zpětnovazebné dotazníky.
Po standardním nákupu v charity shopu a místním Sparu jsme šli pěšky přes kopec domů.











No comments:

Post a Comment