Sunday 19 July 2015

19.7.2015 – 13. den: Cornwall


19.7.2015  – 13. den: Cornwall

Na neděli jsme měli naplánován velký výlet po Cornwallu, speciálně do přírodního divadla Minack. Ranní sluníčko signalizovalo teplé počasí, takže jsme se vydali docela nalehko. Jenže za pár desítek km se prosadilo klasické anglické počasí s náhlými změnami a my jsme se pomalu začali klepat zimou již v autobuse. Díky tomuto počasí jsme se nemohli dostatečně věnovat divokým poníkům, kteří spásali velké louky.
Po více než dvou hodinách cesta jsme se dostali k nejjižnějšímu výběžku Anglie - Lizard pointu. Viděli jsme zde starou opravnu lodí s pozůstatky spouštěcí rampy pro spouštění lodí do vody a hlavně nádherné pobřežní útesy.
Po této nádherné podívané jsme se vydali přes velké přístavní město Penanze (zde jsme se zastavili na lehký „lunch“) do přírodního divadla v Minacku. Znali jsme z Česka přírodní  divadlo v Českém Krumlově a také leckteré letní kino. Ovšem to, co jsme viděli, nám doslova vzalo dech. Na skalním útesu bylo vybudováno směrem k moři hlediště a v jeho spodní části bylo jeviště. Všechny „lavičky“ pro diváky byly propojeny úžasně krásnou květenou netřesků, aloe vera a spoustou dalších.
A když jsme sestoupili do spodních pater hlediště, dokonce začalo představení. Koukali jsme na herce a přitom za nimi šplouchalo moře. No není to nádhera?
Aby toho nebylo málo, hned vedle divadla se rozprostírá písečná pláž ke koupání, na kterou je z „divadelního“ útesu krásně vidět.
No není to úžasné? 





No comments:

Post a Comment