Tuesday 7 July 2015

7.7.2015 – 2. den: Uvítání v Cawsandu


7.7.2015 – 2. den: Uvítání v Cawsandu

Ráno jsme se sešli před devátou hodinou u snídaně. Trochu rozespalí jsme si srovnali greenwichský čas na všech hodinkách a mobilech a u kafe jsme přemítali, co nás vlastně čeká.
V půl jedenácté přišli naši hostitelé Michelle, Sheila, Boby s aktualizovaným programem. Chvilku po nich nás svým příchodem potěšil český dobrovolník David, který nám pomohl přeložit a dovysvětlit jednotlivé body programu na příští týden.
Po 12. hodině nás potom Sheila provedla úzkými uličkami Cawsandu a sousedního Kingsandu, což jsou historicky rivalské vesničky.
Při procházce úzkými uličkami jsme nakoukli do několika zdejších, spíše turistických obchůdků. Na pobřeží jsme dokonce potkali i pár odvážných plavců. Je pravda, že většina plavala v neoprenových kombinézách, ale byli mezi nimi i tři otužilci v plavkách.
Po návratu jsme doháněli spánkový deficit a začali jsme rozdělovat dovezené suvenýry pro organizace, které navštívíme v rámci projektu.
Kolem 17 h začali přicházet naši hostitelé a přinášeli obrovské množství vynikajících pochutin a pití. Manžel paní Michelle se vžil do role šéfkuchaře a připravil pro všechny během chvilky skvělé menu.
Během jídla jsme si popovídali o jejich letošní návštěvě Česka, o jídle i o zdejším městě.
Po jejich odchodu jsme společně sepsali první díl této kroniky a začali plánovat další den.








No comments:

Post a Comment