Wednesday 15 July 2015

12.7.2015 – 6. den: Looe a Polperro


12.7.2015  – 6. den: Looe a Polperro

Na neděli jsme měli naplánovánu cestu do dvou turistických přímořských vesniček Looe a Polperro. Ranní počasí se nás snažilo svést z cesty, ale ani déšť nás nezastavil. Sešli jsme se na parkovišti navíc se šesti rakouskými studenty, kteří jsou zde v rámci jiného projektu a společně s našimi tradičními průvodci jsme vyrazili.
Městečko Looe je rozděleno řekou na horskou a přímořskou část, které spojuje jediný kamenný most. My jsme procházeli útulnými přímořskými uličkami, které byly posety malými obchůdky s dárkovými předměty i sladkostmi. Došli jsme až ke krásně upravené pláži a vůbec nám nevadilo ani mrholení. Bylo na co se dívat – viděli jsme pirátskou restauraci, stanici záchranných člunů, předělaný kostelík na byty i krámek s mořskými „příšerami“ a nechyběla zde ani herna.
Ještě před polednem jsme se přesunuli do druhé vesničky Polperro. Vyhlédli jsme si nejdříve přímořskou hospůdku, kde jsme se naobědvali – tentokrát ovšem nic rybího. Na pobřeží jsme vzdali hold moři, rackům i koupajícím se dětem a pak jsme se toulali spletí úzkých uliček. A protože jsme taky mysleli na naše blízké v Česku, nechali jsme se zlákat i drobnými dárkovými předměty malých obchůdků. 
To největší překvapení nás však čekalo v jedné místní hospůdce. Naši hostitelé nám totiž doporučili poslech živé hudby. Tři chlapi s jednou zpěvačkou začali od 15 h hrát a zpívat tak dobře, že za chviličku byla hospoda plná. Kapela si získala přízeň nejen místních Angličanů, ale i nás Čechů.
Přestože jsme po 16. hodině museli odejít na autobus, i po cestě domů nám v uších zněla krásná muzika.






No comments:

Post a Comment